School met de Bijbel, Venlo periode 1952 - 1960
Home » Parafernalia » Verkeersexamen

Verkeersexamen

Op school werden verkeerslessen gegeven; ter afsluiting daarvan werd een heus examen gedaan dat bestond uit een schriftelijk- en een praktijk gedeelte.

Het schriftelijk gedeelte was voor die tijd revolutionair te noemen: naast een aantal vragen die beantwoord moesten worden waren er ook een paar 'multiple choice vragen'. Het schriftelijk examen-formulier is hieronder afgebeeld.

 
 

 

 

Na het schriftelijk examen moest je op de fiets een uitgezette route rijden en alle regels in acht nemen. Deed je het goed, dan kreeg je een echt diploma, uitgereikt namens de Vereniging voor Veilig Verkeer, Nederland!

Had je het echt héél goed gedaan dan slaagde je "Met Lof", had je gewoon voldoende dan kreeg je gewoon je diploma. In een relatief korte periode van drie jaar veranderde niet alleen de lay-out van het diploma, ook de organisatie veranderde van naam.  (zoek de verschillen!)

                                                  anno 1961

                                                  anno 1958

 

Het nakijken van de schriftelijke vragenlijst vond plaats door leerlingen van andere scholen. Natuurlijk wist je niet vooraf welke school jouw schriftelijk examen mocht beoordelen.

Na afloop van het verkeersexamen werden de resultaten uit heel Venlo bekend gemaakt. Zo kon je zien welke school het beste scoorde!!

Onderstaand de resultaten van het jaar 1958. Ik neem aan dat de secretaris, Broeder Orentius, verbonden was aan de
St. Lambertusschool.

 

 

 

 

Maak een Gratis Website met JouwWeb